top of page

Over Annette

Na mijn studie Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, startte ik in 2001 als Verandermanager bij een organisatie die op dat moment aan het fuseren was. Ik werd direct gegrepen door de dynamiek die hoort bij een organisatie in beweging. De weerbarstigheid, hoe alles met alles samenhangt. Hoe we verlangen naar
maakbaarheid en tegelijkertijd gevangen kunnen raken in weerbarstige patronen en emotionele processen die horen bij transitie. Daar waar het oude er niet meer is en het nieuwe nog vorm moet krijgen, daar gids ik graag. Mijn fascinatie voor mensen, organisatiesystemen en veranderprocessen hebben mij nooit meer losgelaten. Ik vervolgde mijn route bij een organisatieadviesbureau waar ik met en van ervaren vakgenoten verder leerde en ontwikkelde op het gebied van veranderen, groeps- en psychodynamica en teamontwikkeling. Hier leerde ik het ambacht van (team)coaching en training.

DSC_0571-2.jpg

Sinds 2012 begeleid ik als zelfstandig ondernemer organisaties, teams en leiders in de uitdagingen waar zij voor staan. Soms alleen en vaak ook samen met verschillende fijne en ervaren collega’s uit mijn netwerk. De vraagstukken waar ik bij word betrokken, raken vaak aan het comfortabeler willen worden met complexiteit. De steeds sneller veranderende en complexer wordende maatschappij waarin we leven, daagt organisaties en hun leiders immers meer en meer uit om zich te verhouden tot een nieuwe realiteit. Eén waarin adaptief vermogen en het kunnen laveren op onbekend terrein belangrijker wordt. Het is mijn streven om bij te dragen aan werkelijk gezonde organisatiesystemen die een voedingsbodem vormen voor hun mensen en hun omgeving, voor continue leren, innovatie en het ontsluiten van (collectief) potentieel. Noodzakelijk, in het licht van de uitdagingen vanmorgen. Samen met Philippe Bailleur vorm ik voor veel organisaties en leiderschapssystemen inmiddels een vast duo dat hen gidst in het navigeren in een complexe, snel veranderende context. De inzichten die wij samen opdoen brengen we graag verder. In ons werk in organisaties, in opleidingen voor (interne) organisatiecoaches, in artikelen die we samenschrijven en als docent/spreker voor onder andere een aantal business schools. Binnenkort verschijnt ons boek hierover: ‘Navigate. Een gids voor leiders in complexe tijden’. Een route waarin veel van mijn fascinaties en drijfveren samenkomen en waarop ik hoop nog bijzonder veel te kunnen leren, ontdekken en bij te dragen.

 

Meer informatie over mij is ook terug te vinden op LinkedIn.

bottom of page